dijous, 23 d’octubre del 2008

PRÀCTICA DE SEPARACIÓ DE PIGMENTS VEGETALS

Hola!
Sabeu que volem participar en el concurs de fotografies a la classe de ciències. Intentaré penjar aquí les que hem fet entre tots per què les pugui veure tothom, i després triarem les millors (com a màxim 6). També he de fer un escrit on expliqui què us he ensenyat fent aquesta pràctica, i vosaltres n'heu de fer un on expliqueu què heu après.
Qui vulgui pot escriure un paràgraf explicant què ha après amb la pràctica d'extracció de pigments vegetals i després triarem el millor per anar al concurs.

Animeu-vos! És un treball voluntari però també podeu guanyar positius!

14 comentaris:

  1. Amb aquesta pràctica hem aprés que hi ha més pigments als vegetals, no només el verd. També a veure els que tenen més solubilitat en el alcohol.

    ResponElimina
  2. Hem aprés que amb una sola fulla és poden veure i fer moltes coses, veure els pigments, la clorofil·la,etc. I també hem pogut comprovar que hi han molts pigments de diferents colors i que cada color recorre una distància determinada.

    ResponElimina
  3. Amb aquesta pràctica hem aprés qe les fulles no nomès tenen pigments verds, qe tambè tenes taronges, verd clar...

    Tambè hem après que cada color és més soluble que altres de la fulla i que es filtren més ràpid en el paper.

    ResponElimina
  4. hola soc el Marc Aparicio

    Amb aquesta pràctica he après que de pigments ni ha de molts colors. També que cada color es filtra d0una manera diferent i fa el seu recorregut propii.

    ResponElimina
  5. Hola soc l'Eulàlia Sánchez

    Amb aquesta pràctica he pogut apendre que hi ha una varietat de pigments de diferents colors (tronja, verd fort, verd fluix...) i noms (clorofil.la a, clorofil.la b,...). Com es treuen els pigments d'una fulla. Com filtrar un liquid amb un embut. Que tenen més sublimitat en alcohl.

    ResponElimina
  6. Hola sóc la Maria Escobar.

    Jo amb aquesta pràctica he apres aprés a diferenciar els colors i noms del pigmnets. També a veure quin pigment a pujat més i quin a quedat el més vaig. També a veure quin pigments era més soluble en l'alchol.

    ResponElimina
  7. Hola!
    Bé, s'ha acabat el plaç per posar més comentaris sobre la pràctica i per participar en el concurs. Tots els que heu participat teniu un positiu, i el comentari que posarem en el concurs és el de'n Genís, perquè és el que ho diu més clarament, i per tant, té un altre positiu. A veure si guanyem!

    Marta

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Hola sóc la Nerea talent!

    Jo volia comentar sobre el treball dels ecosistemes per dir que ha sigut molt divertit, a mi això de posar nota als meus companys m'ha agradat molt.
    Podriem fer-ho més sovint.

    Bon Nadal i Bon any nou!

    ResponElimina
  11. jiji io tmb vai a 2 pèro io n fai aixo io nmes e entrat aki pnsan k em sortiria k quins son els pigment per a un treballitu am la niñamilao!!
    jajaja

    ResponElimina
  12. algu em pot dir els quatre pigments que té un espinac????

    ResponElimina